Home / Desserter og andre søde sager / Citrontærte med kiksebund
22 november, 2022

Citrontærte med kiksebund

Posted in : Desserter og andre søde sager on by : Maria Tags: , , , , , , ,

x Forberedelsestid: 1 time x Ca. 8 stykker
x Samlet tid: 2 timer x Print opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bund

 
250 g. Bastogne-kiks
100 g. smør
  1. Tænd ovnen på 170 grader (varmluft) og beklæd bunden af en springform med bagepapir.
  2. Tag evt. et par Bastogne-kiks fra til pynt.
  3. Knus Bastogne-kiks fint i en minihakker.
  4. Smelt smør og rør det sammen med de knuste kiks.
  5. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen og glat den ud med bagsiden af en ske eller bunden af et glas.
  6. Bag nederst i ovnen i ca. 15 min og lad den køle helt af efterfølgende.
Citroncreme

 
2 citroner
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
4 pasteuriserede æggeblommer
  1. Skru ovnen ned til 150 grader (varmluft).
  2. Riv skallen af citroner fint og pres saften.
  3. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen med et piskeris.
  4. Rør efterfølgende citronskal og -saft i mælkeblandingen til det tykner let.
  5. Fordel citroncremen på den afkølede kiksebund og bag nederst i ovnen i ca. 20 min.
  6. Lad tærten køle af og sæt den på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.
Topping

 
2½ dl. piskefløde
  1. Pisk fløde til skum og fordel over den kolde tærte.
  2. Knus evt. et par Bastogne-kiks groft og drys over.

Tip

  • Tag gerne tærten ud af køleskabet 1 time før servering.

Opskriften er med inspiration fra spisbedre.dk.