28 februar, 2016
Nøddemazarintærte
Posted in : Desserter og andre søde sager on by : Maria Tags: Marcipan, Nødder, Tærter
x | Forberedelsestid: 2 timer | x | 1 tærte |
x | Samlet tid: 3 timer | x | Print opskrift |
Ingredienser |
Fremgangsmåde |
Mørdej |
|
225 g. hvedemel 3 spsk. flormelis 1 tsk. salt 150 g. smør 1 æg |
|
Mazarinfyld |
|
150 g. marcipan 100 g. rørsukker 1 vaniljestang 100 g. blødt smør 2 æg 50 g. hvedemel |
|
Nøddefyld |
|
200 g. hasselnøddekerner 50 g. smør 1 tsk. salt 75 g. brun farin 75 g. rørsukker 1 dl. fløde |
|
Lad tærten køle helt af før den serveres med cremefraiche.
Tip
- Rist gerne hasselnøddekernerne tidligere i processen, da de er nemmere at hakke når de ikke er brandvarme.
- Skru ned for ovntemperaturen så snart mazarinfyldet er bagt, så temperaturen kan nå at falde.
- Nøddefyldet er nemmere at fordele oven på mazarinfyldet, hvis mazarinfyldet har fået lov at køle lidt af og nøddefyldet ikke er kogende varmt. Nøddefyldet må dog heller ikke have kølet for meget af, da den også kan være svær at fordele hvis den er stivnet for meget.
- Tærten smager bedst når den har stuetemperatur, så lad den gerne være ude af køleskabet i et par timer før servering.
- Mørdejen og mazarinfyldet kan også bruges til f.eks. jordbærtærte: Følg opskriften til og med mazarinfyldet – bag dog mazarinfyldet i ca. 20 min. i stedet for kun 10 min. Når den er afkølet kommes en blanding af ½ del kagecreme og ½ del flødeskum på efterfulgt af jordbær skåret i halve.
Opskriften er med inspiration fra louisesmadblog.dk.