Home / Desserter og andre søde sager / Nøddemazarintærte
28 februar, 2016

Nøddemazarintærte

Posted in : Desserter og andre søde sager on by : Maria Tags: , ,

x Forberedelsestid: 2 timer x 1 tærte
x Samlet tid: 3 timer x Print opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

Mørdej

225 g. hvedemel
3 spsk. flormelis
1 tsk. salt
150 g. smør
1 æg
  1. Bland hvedemel, flormelis og salt i en skål.
  2. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen indtil det ligner krummer.
  3. Pisk ægget sammen og saml dejen med ægget.
  4. Smør et tærtefad (ca. 26 cm i diameter) og tryk dejen ud i fadet.
  5. Prik tærtedejen med en gaffel, så eventuelle luftbobler kan slippe ud.
  6. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 175 grader (varmluft).
Mazarinfyld

150 g. marcipan
100 g. rørsukker
1 vaniljestang
100 g. blødt smør
2 æg
50 g. hvedemel
  1. Ælt marcipan, rørsukker og kornene fra vaniljestangen sammen.
  2. Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt til det bliver en sammenhængende masse.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
  4. Fordel mazarinfyldet på den forbagte tærtebund og tærten den i ca. 10 min. ved 175 grader (varmluft).
Nøddefyld

200 g. hasselnøddekerner
50 g. smør
1 tsk. salt
75 g. brun farin
75 g. rørsukker
1 dl. fløde
  1. Rist hasselnøddekernerne i ovnen i ca. 10 min. ved 175 grader (varmluft) til de er gyldne.
  2. Kom smør, salt, brun farin, rørsukker og fløde i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Hak de ristede hasselnødder groft og kom dem i gryden.
  4. Fordel nøddefyldet oven på mazarinmassen og bag tærten i ca. 15 min. ved 160 grader (varmluft) til den er gylden ovenpå.

Lad tærten køle helt af før den serveres med cremefraiche.


Tip

  • Rist gerne hasselnøddekernerne tidligere i processen, da de er nemmere at hakke når de ikke er brandvarme.
  • Skru ned for ovntemperaturen så snart mazarinfyldet er bagt, så temperaturen kan nå at falde.
  • Nøddefyldet er nemmere at fordele oven på mazarinfyldet, hvis mazarinfyldet har fået lov at køle lidt af og nøddefyldet ikke er kogende varmt. Nøddefyldet må dog heller ikke have kølet for meget af, da den også kan være svær at fordele hvis den er stivnet for meget.
  • Tærten smager bedst når den har stuetemperatur, så lad den gerne være ude af køleskabet i et par timer før servering.
  • Mørdejen og mazarinfyldet kan også bruges til f.eks. jordbærtærte: Følg opskriften til og med mazarinfyldet – bag dog mazarinfyldet i ca. 20 min. i stedet for kun 10 min. Når den er afkølet kommes en blanding af ½ del kagecreme og ½ del flødeskum på efterfulgt af jordbær skåret i halve.

Opskriften er med inspiration fra louisesmadblog.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *