Home / Hovedretter / Kyllingelasagne
24 april, 2016

Kyllingelasagne

Posted in : Hovedretter on by : Maria Tags: , , , ,

x Forberedelsestid: 1 time x 4 personer
x Samlet tid: 1,5 time x Print opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

Lasagneplader

100 g. flødeost naturel
4 æg
½ dl. Husk
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Pisk alle ingredienser sammen med en elpisker.
  3. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel dejen i et tyndt lag i hele bagepladens størrelse med en dejskraber.
  4. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og stryg forsigtigt hænderne over for at fordele dejen helt.
  5. Lad bagepapiret sidde på og bag pladen i ovnen i ca. 15 min.
  6. Lad pladen køle helt af og tag derefter bagepapiret af for at skære den ud i lasagneplader.
Fyld

1 løg
3 fed hvidløg
600 g. kyllingebrystfilet
10 champignoner
1 spsk. karry
1 stor dåse tomatpuré
2½ dl. skyr
2½ dl. madlavningsfløde
1 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
Salt
Peber
350 g. hakket spinat fra frost (optøet)
200 g. revet ost
Olie til stegning
  1. Skru ovnen op på 200 grader varmluft.
  2. Hak løg, pres hvidløg, skær kylling i tern og champignon i skiver.
  3. Varm olien op i en gryde og sauter karry, løg og hvidløg heri.
  4. Tilsæt kyllingetern og lad det brune et par minutter.
  5. Tilsæt tomatpuré, champignon, skyr, madlavningsfløde og krydderier og lad det simre i ca. 5 min.
  6. Tilsæt til sidst den hakkede spinat.

Byg lasagnen op i et ovnfast fad ved at lægge et lag lasagneplader, et lag fyld, endnu et lag lasagneplader, endnu et lag fyld og afslut med revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 min.


Tip

  • Lad gerne lasagnen sætte sig i 15-30 minutter efter den er taget ud af ovnen – så bliver den mere fast.
  • Opskriften passer til to små lasagner i et fad på 24 x 24 cm og et på 24 x 12,5 cm. Lasagnepladerne kan også skæres ud i netop disse størrelser.

Opskriften er med inspiration fra nemlig.com.