6 april, 2016
Boller i karry
Comments : 2 Posted in : Hovedretter on by : Maria Tags: Æbler, Kalv og flæsk, Karry, Kødboller, Loppefrøskaller, Ris, Sundt
x | Forberedelsestid: 1 time | x | 2 portioner |
x | Samlet tid: 1 time | x | Print opskrift |
Ingredienser |
Fremgangsmåde |
Kødboller |
|
400 g. hakket kalv og flæsk 1 løg ¼ squash 1 æg 1 tsk. loppefrøskaller 1 tsk. salt Peber 1½ l. grøntsagsbouillon |
|
Karrysovs |
|
1 løg 1 æble 2 spsk. karry 3-4 dl. grønsagsbouillon ½ l. madlavningsfløde 100 g. flødeost 1 tsk. salt Peber Kokosolie til stegning |
|
Server med blomcoliris som et alternativ til ris.
Tip
- Man kan med fordel lave dobbelt portion kødboller og blomcoliris, så man kan lave retten igen dagen efter ved kun at lave karrysovsen. Kødbollerne koges i den samme bouillon, men over to omgange for at alle kødboller kan nå overfladen.
- Loppefrøskaller er f.eks. HUSK. Hvis man ikke har det, kan man bruge 1 spsk. havregryn i stedet eller helt udelade det. Det kommes i for at give et højere fiberindhold.
Opskriften er med inspiration fra nemlig.com.
2 thoughts on : Boller i karry
Kan man bruge en anden ingrediens end loppefrøskaller?
Hej Per,
Ja, man kan sagtens bruge f.eks. havregryn. Det gjorde jeg første gang jeg lavede kødbollerne. Man kan sikkert også udelade dem helt. Man kommer dem i for at give kødbollerne et højere fiberindhold.
Jeg ville faktisk have skrevet det som tip, så tak for at huske mig på det!