Home / Hovedretter / Boller i karry
6 april, 2016

Boller i karry

Comments : 2 Posted in : Hovedretter on by : Maria Tags: , , , , , ,

x Forberedelsestid: 1 time x 2 portioner
x Samlet tid: 1 time x Print opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kødboller

400 g. hakket kalv og flæsk
1 løg
¼ squash
1 æg
1 tsk. loppefrøskaller
1 tsk. salt
Peber
1½ l. grøntsagsbouillon
  1. Riv løg groft og riv squash fint.
  2. Kom alle ingredienser undtagen grønsagsbouillon op i en skål og rør til en jævn fars.
  3. Varm grønsagsbouillon op til kogepunktet i en gryde der er stor nok til at alle kødboller kan ligge dækket af vand i ét lag.
  4. Form farsen til kødboller og kom dem op i gryden.
  5. Kødbollerne er færdige når de kommer op til overfladen og de kan da fiskes op med en hulske.
  6. Sæt kødbollerne til side og gem bouillonen til karrysovsen.
Karrysovs

1 løg
1 æble
2 spsk. karry
3-4 dl. grønsagsbouillon
½ l. madlavningsfløde
100 g. flødeost
1 tsk. salt
Peber
Kokosolie til stegning
  1. Riv løg groft.
  2. Skræld æblet og riv det fint.
  3. Varm kokosolien op i en gryde og sauter karry, løg og æble heri.
  4. Kom de resterende ingredienser i gryden og lad sovsen simre til den tykner.
  5. Kom kødbollerne i sovsen og lad simre et par minutter til.

Server med blomcoliris som et alternativ til ris.


Tip

  • Man kan med fordel lave dobbelt portion kødboller og blomcoliris, så man kan lave retten igen dagen efter ved kun at lave karrysovsen. Kødbollerne koges i den samme bouillon, men over to omgange for at alle kødboller kan nå overfladen.
  • Loppefrøskaller er f.eks. HUSK. Hvis man ikke har det, kan man bruge 1 spsk. havregryn i stedet eller helt udelade det. Det kommes i for at give et højere fiberindhold.

Opskriften er med inspiration fra nemlig.com.

2s COMMENTS

2 thoughts on : Boller i karry

  • Per Lynnerup
    april 8, 2016 at 9:21 pm

    Kan man bruge en anden ingrediens end loppefrøskaller?

    • Maria
      april 9, 2016 at 8:05 am

      Hej Per,
      Ja, man kan sagtens bruge f.eks. havregryn. Det gjorde jeg første gang jeg lavede kødbollerne. Man kan sikkert også udelade dem helt. Man kommer dem i for at give kødbollerne et højere fiberindhold.
      Jeg ville faktisk have skrevet det som tip, så tak for at huske mig på det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *